YÖKAK eğilimleri doğrultusunda 2023 yılına kadar ülke genelinde tüm üniversitelerde İç Kalite Güvencesi sürecinin tamamlanmasını öngörmektedir. Buna paralel olarak üniversitemizde İç Kalite Güvencesinin tüm üniversite genelinde başlatılması, örnek uygulamaların diğer akademik birimlerle paylaşılarak yaygınlaştırılması amacıyla Öz Değerlendirme Raporu hazırlanması hedeflenmektedir.
Öz değerlendirme, akademik birimin kendine ayna tutmasına, güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerinin farkındalığının artmasına, ulusal ve uluslararası rekabet gücünün artmasının yanı sıra prestij sağlanmasına yol açan sürekli iyileşme ve gelişme için önemli bir süreçtir.
Dinamik bir süreç olan kalitenin Üniversitemizin bütün birimlerinde aynı anda değerlendirilebilmesi için akredite olan programlardan da Öz Değerlendirme Raporu hazırlaması beklenmektedir. Akredite birimler ziyaret sürecinden muaf tutulacaktır.
Öz Değerlendirme Komisyonu her akademik birim dekanı / müdürü katılımı ile bir öz değerlendirme koordinatörü kolaylaştırıcılığında en az üç öğretim üyesi, bir mezun ve en az bir öğrenciden oluşturulacaktır. Yeterli öğretim üyesinin bulunmadığı programlarda komisyon öğretim elemanları tarafından da oluşturulabilir.
Genel durum değerlendirmesi niteliğinde olan Mevcut Durumun / İyileştirmelerin Özetlenmesi kısmı tüm raporun tamamlanmasını takiben gözlenebilir, ölçülebilir ve değerlendirilebilir tanımlamalarla doldurulması önerilmektedir. İfadelerin kısa, öz ve genel durumu yansıtacak şekilde ve 01 Eylül 2016 - 30 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılan çalışmaları, güçlü ve gelişmeye açık yönleri kapsaması gereklidir.
Öz Değerlendirme Raporu https://ordik.hacettepe.edu.tr/
linkinde bulunan Öz Değerlendirme Formu doldurularak sisteme yüklenecektir. Öz Değerlendirme Raporu Formuna, birim öz değerlendirme raporlarını sisteme yükleme sorumlusunun Hacettepe uzantılı e-posta kullanıcı adı ve şifresi ile ulaşılmaktadır. Öz Değerlendirme Raporu ayrıca bir PDF ya da Word dosyası olarak gönderilmeyecektir.
Evet. Öz Değerlendirme Raporunda öne çıkan gelişime açık yönlerin analizinin ayrıntılı yapılması ve gerekçelendirilmesi amacıyla rapor her yıl güncellenecektir.